Even voorstellen…

Hi, misschien heb je me weleens gezien in de praktijk, leuk om even kennis te maken! 

Mijn naam is Thirza en ik volg de opleiding Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van deze opleiding. Naast de theorie die ik op school krijg is het ook belangrijk om te oriënteren in het werkveld. Daarom loop ik sinds dit schooljaar op donderdag stage bij Diëtistenpraktijk Almaaz.

Bij deze stage hoop ik meer ervaring te krijgen met het begeleiden van verschillende cliënten en het geven van consulten. Het is heel leerzaam voor mij om te zien hoe een diëtist in de praktijk aan het werk is. Wat ik heel leuk vind aan deze stage is dat Alisha mij uitdaagt om oplossingen te bedenken en mee te denken bij de hulpvraag van verschillende cliënten. En het is bovendien heel gezellig! 🙂    

Mijn interesse in voeding is ongeveer begonnen in 2016. Zowel mijn broertje als zusje hadden huidklachten die niet verholpen konden worden door de behandelingen van verschillende huidartsen. Op een gegeven moment is hun voedingspatroon aangepast en daarmee verdwenen ook de huidklachten. Dit gaf me het inzicht dat voeding op veel meer dingen invloed heeft dan alleen op het gewicht van de mens en ik begon me er in te verdiepen. In 2018 begon ik met mijn opleiding Voeding en Diëtetiek en sindsdien kom ik steeds meer te weten over de mogelijkheden met goede voeding!