lactosevrije lasagne

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is image-4.png

Vorige keer heb ik een artikel geschreven over lactose-intolerantie, vandaag deel ik graag een lactosevrij recept met jullie! Namelijk lactosevrije lasagne! 

Benodigdheden:
– Een ovenschaal 

Ingrediënten voor de lasagne:
– 400 gram rundergehakt 
– 4 tomaten 
– 9 lasagnebladen 
– 1 rode paprika 
– 1 wortel 
– 1 ui 
– 2 teentjes knoflook 
– 70 gram tomatenpuree 
– MinusL Goudse kaas plakjes (deze zijn lactosevrij) 
– Italiaanse kruiden 
– Paprikapoeder 
– Knoflookpoeder 
– Peper en zout 

Ingrediënten voor de bechamelsaus:
– 300 ml lactosevrije melk 
– 25 gram boter 
– 4 eetlepels bloem 
– Nootmuskaat 
– Peper en zout 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven van tevoren alvast voor op 180 graden. 
Stap 1: Snijd de tomaten, paprika, wortel, ui en knoflook in kleine stukjes. 
Stap 2: Bak de gehakt in een pan en kruid het gehakt met 2 theelepels Italiaanse kruiden een snufje zout en peper, een halve theelepel paprikapoeder en een halve theelepel knoflookpoeder. Laat dit voor ongeveer 5á6 minuten koken. 
Stap 3: Gooi daarna alle groenten behalve de tomaten bij het gehakt en laat het ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje koken. 
Stap 4: Voeg vervolgens de tomatenpuree en de tomaten toe, meng het goed met het gehakt en laat het 7 minuten sudderen op een laag vuurtje. 
Bechamelsaus:
Stap 5: Smelt boter in een pan. 
Stap 6: Voeg steeds een beetje bloem toe aan de boter, voeg vervolgens de lactosevrije melk langzaam toe en roer goed. 
Stap 7: Na goed te roeren kun je de lasagne op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. 
Stap 8: Doe een laagje van het gehakt-saus mengsel in een ovenschaal en zet daar lasagnebladen overheen, herhaal deze stap opnieuw maar doe er nu ook een laagje bechamelsaus overheen. Op de bovenste laag eindigt u met het gehakt-saus mengsel gevolgd door een paar plakken lactosevrije kaas. 

Laat de lasagne voor ongeveer 40/45 minuten in de oven, daarna is het tijd om heerlijk te smullen.. 

Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.