
Vorige keer heb ik een artikel geschreven over lactose-intolerantie, vandaag deel ik graag een lactosevrij recept met jullie! Namelijk lactosevrije lasagne!
Benodigdheden:
– Een ovenschaal
Ingrediënten voor de lasagne:
– 400 gram rundergehakt
– 4 tomaten
– 9 lasagnebladen
– 1 rode paprika
– 1 wortel
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 70 gram tomatenpuree
– MinusL Goudse kaas plakjes (deze zijn lactosevrij)
– Italiaanse kruiden
– Paprikapoeder
– Knoflookpoeder
– Peper en zout
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
– 300 ml lactosevrije melk
– 25 gram boter
– 4 eetlepels bloem
– Nootmuskaat
– Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven van tevoren alvast voor op 180 graden.
Stap 1: Snijd de tomaten, paprika, wortel, ui en knoflook in kleine stukjes.
Stap 2: Bak de gehakt in een pan en kruid het gehakt met 2 theelepels Italiaanse kruiden een snufje zout en peper, een halve theelepel paprikapoeder en een halve theelepel knoflookpoeder. Laat dit voor ongeveer 5á6 minuten koken.
Stap 3: Gooi daarna alle groenten behalve de tomaten bij het gehakt en laat het ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje koken.
Stap 4: Voeg vervolgens de tomatenpuree en de tomaten toe, meng het goed met het gehakt en laat het 7 minuten sudderen op een laag vuurtje.
Bechamelsaus:
Stap 5: Smelt boter in een pan.
Stap 6: Voeg steeds een beetje bloem toe aan de boter, voeg vervolgens de lactosevrije melk langzaam toe en roer goed.
Stap 7: Na goed te roeren kun je de lasagne op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Stap 8: Doe een laagje van het gehakt-saus mengsel in een ovenschaal en zet daar lasagnebladen overheen, herhaal deze stap opnieuw maar doe er nu ook een laagje bechamelsaus overheen. Op de bovenste laag eindigt u met het gehakt-saus mengsel gevolgd door een paar plakken lactosevrije kaas.
Laat de lasagne voor ongeveer 40/45 minuten in de oven, daarna is het tijd om heerlijk te smullen..
Eet smakelijk!