75 jarige jubileum Voeding & Diëtetiek

20 november vond het 75 jarige jubileum van de opleiding Voeding & Diëtetiek plaats op De Haagse Hogeschool. Een moment waarop werd teruggekeken naar het begin van de opleiding en werd er een blik geworpen op de toekomst. Tijdens het jubileum werd er een divers aanbod aan workshops aangeboden. Ik koos voor de workshops: ‘’Het FODMAP dieet’’ en ‘’Koken met insecten’’.

Tijdens de workshop ‘’Het FODMAP dieet’’ werd er uitgelegd wat er wordt verstaan onder FODMAPS en in welke voedingsmiddelen zij voorkomen. Daarnaast werd ook uitgelegd welke producten, van het merk “Disolact’’, er bij elke FODMAP klacht geadviseerd kan worden.

Tijdens de workshop ‘’Koken met insecten’’ werd er verteld over de voedingswaarde van insecten en hoe dit vorm kan gaan krijgen voor in de toekomst. Vervolgens kreeg ieder groepje een recept die zij moesten bereiden. Aan het einde van de workshop kon een ieder van elkaars gerechten proeven.

VD75JR181120WS119