Bananen-notenbrood

Afgelopen weekend had ik een enorme craving naar bananenbrood. Ik bedacht mij toen dat ik het liever zelf vers kon maken. En zo gezegd zo gedaan, ik maakte mijn eigen bananen-notenbrood. En ja, ik gebruikte in dit recept GEEN suiker!

Mooiere foto volgt nog

Ook benieuwd naar dit recept zonder suiker? Scroll dan even verder!

Ingrediënten

  • 2 overrijpe bakbanen (dus geen normale bananen)
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (zoals walnoten/pecannoten/hazelnoten, etc.)
  • Zout

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Meng de bananen in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
  3. Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
  4. Voeg het amandelmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
  5. Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
  6. Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
  7. Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven op 160 graden. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
  8. Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met aluminiumfolie.
  9. Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
  10. Laat de bananenbrood afkoelen op een rooster.

En klaar is je bananenbrood! Ook heerlijk om te serveren met verse vruchten. Of met wat slagroom tijdens je cheatday!