Even voorstellen…

Hi, misschien heb je me weleens gezien in de praktijk, leuk om even kennis te maken! 

Mijn naam is Thirza en ik volg de opleiding Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van deze opleiding. Naast de theorie die ik op school krijg is het ook belangrijk om te oriënteren in het werkveld. Daarom loop ik sinds dit schooljaar op donderdag stage bij Diëtistenpraktijk Almaaz.

Bij deze stage hoop ik meer ervaring te krijgen met het begeleiden van verschillende cliënten en het geven van consulten. Het is heel leerzaam voor mij om te zien hoe een diëtist in de praktijk aan het werk is. Wat ik heel leuk vind aan deze stage is dat Alisha mij uitdaagt om oplossingen te bedenken en mee te denken bij de hulpvraag van verschillende cliënten. En het is bovendien heel gezellig! 🙂    

Mijn interesse in voeding is ongeveer begonnen in 2016. Zowel mijn broertje als zusje hadden huidklachten die niet verholpen konden worden door de behandelingen van verschillende huidartsen. Op een gegeven moment is hun voedingspatroon aangepast en daarmee verdwenen ook de huidklachten. Dit gaf me het inzicht dat voeding op veel meer dingen invloed heeft dan alleen op het gewicht van de mens en ik begon me er in te verdiepen. In 2018 begon ik met mijn opleiding Voeding en Diëtetiek en sindsdien kom ik steeds meer te weten over de mogelijkheden met goede voeding!


Een gezonde levensstijl met de hulp van een diëtist in Den Haag

Het hanteren van een gezond voedingspatroon en levensstijl is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker als u door ziektebeelden wordt geconfronteerd met voedingsbeperkingen wil de keuze voor de juiste voeding nog wel eens lastig zijn. Toch is dit van groot belang. De juiste voeding ondersteunt niet alleen de gezondheid van uw lichaam, maar zorgt ook voor een perfecte balans en het optimaliseren van het herstellende vermogen.

Ook als u al jaren strijd tegen de overtollige kilo’s kan de ondersteuning van een diëtist in Den haag zeer effectief zijn. Zeker als u tevergeefs al veel diëten en afvalprogramma’s heeft geprobeerd, kan dit van negatieve invloed zijn op uw motivatie. Gestelde doelen worden niet behaald of de kilo’s nemen weer toe naarmate u stopt met het dieet. Een gezond gewicht is immers wel belangrijk voor de algehele gezondheid en daarbij heeft het een positieve invloed op onze vitaliteit en energieniveau.

Met behulp van de diëtiste van diëtistenpraktijk Almaaz in Den Haag bereikt u wél uw streefgewicht doordat het voedingspatroon kan worden aangepast aan de behoeften van uw lichaam. Door het hanteren van een uitgebalanceerd eetpatroon behaald u niet alleen uw doelen, maar zorgt u er ook voor dat de resultaten blijvend zijn. Wilt u weten wat een diëtiste in Den Haag voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op of maak direct een afspraak.


Actie tegen de zorgverzekeraars

Hoera! Vandaag is het de Dag van de Diëtist!

Een dag waarbij ik stilsta bij wat mijn vak voor mij betekent.
Mijn werk als diëtist geeft mij de mogelijkheid om mensen te kunnen helpen met hun gezondheid. Dit geeft mij voldoening, waardoor ik keer op keer met plezier mijn werk doe.

Maar stel je eens het volgende voor:

Mensen komen naar je toe voor adviezen. Je doet je werk met veel plezier omdat je mensen helpt.
Je contract zegt dat alleen de tijd die je aan mensen besteedt kan worden betaald. Soms heb je extra tijd nodig om iets uit te zoeken, die ook gedeclareerd kan worden.
Je betaalt voor je computer en software, je werkplek en bijscholingen die je moet volgen om kwaliteit te kunnen garanderen. Dat laatste doe je ook met plezier want kwaliteit is belangrijk.

Je loon is alleen niet gestegen, geen enkele keer in 10 jaar tijd.

Je bent trots op je werk! Je helpt namelijk mensen om van hun medicatie af te komen, gezonder te worden en sneller aan te sterken na een ziekenhuisopname.

Je ben diëtist in hart en nieren.

Maar dan krijg je de contractvoorwaarden voor 2019 te zien:
– Je uurtarief stijgt weer niet
– De extra tijd wordt niet meer betaald, je kan alleen de tijd die mensen bij je zitten declareren
– Telefonische gesprekken mag je ook niet meer voeren met klanten die te ziek zijn om naar je toe te komen
– Je moet ook een klanttevredenheidsonderzoek gaan uitvoeren. Dit moet je uit eigen zak betalen. Je moet kiezen, geld opzij leggen voor je pensioen of de kosten voor het klanttevredenheidsonderzoek betalen.

Je probeert weer met de zorgverzekeringen te overleggen en te onderhandelen, want dit is onhoudbaar aan het worden!

Alles wordt duurder maar je gaat elk jaar op inkomsten achteruit.
De zorgverzekering laat weten dat de enige met wie ze onderhandelen je beroepsvereniging is. Je beroepsvereniging geeft als antwoord dat ze niet eens mogen onderhandelen namens hun leden.

Wat moet ik doen? De contracten ondertekenen en weten dat ik niet ga verdienen wat ik nodig heb om van te leven? Of niet ondertekenen met het risico dat ik alsnog erop achteruit ga.

Op de radio hoor ik een reclame van de zorgverzekering CZ: ‘Wij doen alles voor betere zorg’.

CZ is 1 van de zorgverzekeringen die de voorwaarden zoals ik ze hierboven heb omschreven stelt.
Nee CZ, jij zorgt alleen voor je eigen inkomsten.

Desondanks vieren wij vandaag de Dag van de Diëtist. En gezamenlijk voeren wij actie tegen de slechte voorwaarden en tarieven van de zorgverzekeraars. Want ook wij mogen van ons laten horen. #reddedietist