Kwarkbol

Heb je een keer trek in iets anders om mee te nemen naar je werk? Geen brood met kaas?
Een gezonde variant wat heel makkelijk zelf te maken is, is de kwarkbol. Je kan zelfs eindeloos variëren met het recept.

Ingrediënten:
Bereidingstijd 20 – 25 min.

250 ml kwark
1 el olijfolie
2 eieren
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 pakje vanillesuiker
dadels en bosbessen, krenten of ander fruit naar keuze

Bereiding:

Verwarm eerst de oven op 180 graden.

Meng eerst alle natte producten met elkaar. Voeg vervolgens alle droge producten en meng met een lepel.

Doe de dadels en bosbessen (of ander fruit) erbij voor een wat zoetere smaak. Maak je handen nat en maak bolletjes  (ong. 14 stuks) van het (deeg)beslag. Leg ze op een ovenblad, bekleed met bakpapier. Bak in de oven voor 15-20 min op 160 graden Celsius.

Ook heerlijk met roomboter of clotted cream en jam en bestrooi indien gewenst met poedersuiker.

Wil je liever een hartige variant? Dat kan natuurlijk ook!

Vervang de dadels en bosbessen voor tomaat, kaas of pesto, (gebakken) kipgehakt, worst etc.

Eet smakelijk!

dav
Kwarkbollen met blauwe bessen