Naan(brood)

Soms heb je van die dagen dat je een keer iets anders wilt eten, dan je gebruikelijke maaltijd. Zo’n dag had ik vorige week. Ik wilde graag een gerecht maken binnen de Indiase keuken. Alleen de Naan’s die ze in de supermarkten verkopen zitten vol met conserveringsmiddelen. Dus besloot ik om het zelf uit te proberen. Ik vond een super makkelijk recept die ik graag met jullie deel.

Ingrediënten:
(Voor 8 naanbroden) 

400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr volle yoghurt
7 gr zout

Kruidenolie:
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
Peper en zout

Bereiding:

1. Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
2. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.
3. Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Rol het lekker plat uit.
4. Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.
5. Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook. Je kunt dit eventueel extra op smaak brengen met wat peper en zout.
6. Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.
7. Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.
8. Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie.
9. Nadat je andere zijde ook een minuut of 2 gegrild hebt, is je naanbrood klaar.

Naanbrood

Bon appetit!