Pasta met pompoensaus

Pasta met tomatensaus. Altijd weer een standaard gerecht. Het team van I’m a Foodie heeft in hun boek ‘Eet als een expert’, een super lekker en gemakkelijk recept geschreven, om een pasta gerecht toch net weer even anders te maken. Een recept die ik graag met jullie wil delen.

Ingrediënten:
(voor 2 personen; 35 minuten bereidingstijd)

Olie
10 cherrytomaatjes
70 gr ricotta of smeltkaas voor pasta
150 gr pasta naar keuze
½ pompoen of 1 zak pompoenblokjes
1 winterpeen
1 fijngesneden rode ui
1 teen fijngesneden knoflook
½ fijngesneden rode peper
1 theelepel salie
hand peterselie
100 ml groentebouillon
100 ml sojaroom
zwarte peper (naar smaak)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaaltje in met olie. Leg hier de cherrytomaatjes in en verdeel de ricotta ertussen. Bak dit 30 minuten in de oven tot de tomaatjes warm en zacht zijn en de ricotta een lichtbruin korstje heeft. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de pompoen en winterpeen in stukken van 1 cm. Verhit olie in een pan en voeg hier de ui, knoflook, rode peper, pompoen, wortel, salie, zwarte peper (naar smaak) en de helft van de peterselie aan toe. Bak ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen wat zachter is. Voeg de groentebouillon toe en laat de pompoen en wortel met een deksel op de pan een minuut of 10 koken, tot het gaar is. Voeg de sojaroom toe en pureer de saus grof; er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra sojaroom toe en verwarm het dan nog even kort door. Schep de pompoensaus, tomaatjes en ricotta op de pasta. Garneer met de rest van de peterselie.

Bon appetit!